Черепиця Shinglas - Палітра митця

аватар: tnua

 

Вірна покрівля виконає функцію громовідводу і збереже гнучкість характеру навіть у найлютіший мороз. Завдяки шорсткому шару з кам'яної крихти їй не страшний і снігопад. Пишні хвилі снігу легко затримуються на поверхні даху і поступово тануть, що запобігає лавиноподібного сходу снігу навесні. Нарешті, дах, виконана з SHINGLAS, буде ознакою стабільності для вашої родини. Службовка вірою і правдою понад 60 років, вона стане кращою декорацією для сімейного портрета в інтер'єрі та святкування платинової весілля. При цьому якщо років через 50 даху знадобиться обслуговування, вам не доведеться міняти всю покрівлю. Достатньо всього лише замінити несправну черепички. Так як покрівля SHINGLAS адаптована до ходіння, пов'язаному з обслуговуванням і оглядом даху, процес цей не більш складний, ніж складання дитячого пазла.

Свято для очей: домашня кольоротерапія

На думку психологів, наш настрій на 40% залежить від того, яку палітру ми бачимо навколо себе. Згадайте, як радісно стає на душі, коли дивишся на схід сонця над рудими дахами італійських та іспанських містечок. А який свіжістю віє від сільських будиночків у передмістях Відня з зеленими - під колір віденського лісу - дахами. Як тепло, немов від ковтка хорошого вина, дивитися на бордові західні даху в околицях тірольських виноградників!

Тепер випробувати всі ці емоції можна не виїжджаючи в далекі країни. У колекції SHINGLAS кілька десятків запаморочливих відтінків для найголовнішої частини будинку.

Так, дах, оброблена черепицею із серії SHINGLAS «Ультра», - це справжній сеанс кольоротерапії у вас вдома. У серії три колекції: «Самба», «Джайв» та «Фокстрот». Відтінки «Самба» підійдуть натурам романтичним: чашка ароматної кави в маленькій таверні, глибокі зелені очі юної танцівниці, червоні сплески шовкової тканини сукні: опеньки цієї лінії самі собою складаються в історію кохання. Дзвінкі срібні кольори і ніжна блакитна гладь відтінків «Джайв» - точнісінько як туманним весняним ранком на набережній в Каннах - сподобаються натурам тонким, які цінують натяки і недомовки. Стабільні кольори колекції «Фокстрот» припадуть до душі людям зрілим: в ній теплі тони оливи - довгожителя серед дерев, холодна серйозна сталь озера Неро і гарячий сандал - колір дерева, шанованого мудрецями Сходу.

Серія «Джаз» не залишить байдужими любителів мистецтва. За кожним кольором цієї серії ховається дивна історія. Так, зелений колір черепиці «Арніка» асоціюється з листочками однойменного квітки, яка росте на схилах гір в Північній Америці. Покрівля, покрита таким матеріалом, буде нагадувати скандинавську земляну, ту саму, на якій росло вселенське дерево Іггдрасиль і паслися чотири олені. Покрівля «Габро» навіває спогади про суворі обвітрених мегалітів Стоунхенджа, виконаних з магматичної гірської породи габро. А пограти з кольором і створити ілюзію руху можна за допомогою відтінків «Індиго». Коли на сіро-коричневий фон цієї черепиці потрапляє сонячне світло, в ній «розпускається», як бутони тропічного рослини, благородно стриманий синій колір.

Десятки відтінків черепиці SHINGLAS - це палітра художника, що не знає помилок. Адже ім'я йому - Природа. Ось чому дах, оброблена цим дивовижним матеріалом, завжди ідеально впишеться в навколишній вас світ як частину його текучої і гармонійної сутності.

Скандинавія. Свято оленячих рогів.

У германо-скандинавській традиції вінець Всесвіту - це палац верховного бога Одіна - Вальхалли. Точніше, його дах. Саме там росте світове дерево Іггдрасіль, з якого щипають листя чотири прекрасні оленя. Поки олені ситі, спокій світові гарантіровано.Щоб завоювати симпатію верховного бога Одіна, скандинави встановлюють на даху оленячі роги і кожні два-три роки міняють їх на нові. Церемонія супроводжується танцями та розпиванням аквавіта - традиційної горілки, настояної на спеціях.

Аргентина. Фієста першого хлопчика

У сільських районах аргентинського Росаріо, де досі панує патріархальний уклад, народженням дитини не здивуєш: середня родина має по п'ять-сім дітей. Щасливчиками вважаються ті, чий первісток виявиться хлопчиком. Батьки, в сім'ї яких зійшовся цей пасьянс, забираються на дах будинку і сповіщають про свою радість голосним свистом. Після цього на конику даху встановлюються годинник. Вони будуть відраховувати час протягом п'яти років: до тих пір, поки хлопчаки не будуть здатні допомагати батькові в справах.

США. Свято американської мрії

У 50-і роки в США більшість найпопулярніших міських свят в Америці перемістилося на даху. На початку березня святкували день голубів, випускаючи білосніжних посланників весни з горищних віконець. Восени влаштовували дощ з золотистою листя, висипаючи її з полотняних мішків, заздалегідь оселилися на даху.

А на Хеллоуїн розташовували серед черепичним кладки десятки гарбузових голів з палаючими очима-свічками. Всі ці свята були частиною американської мрії: спробою піднятися над світом, стати вище за інших. Романтика дахів і бажання дивитися на світ зверху вниз призвели до того, що місце дії багатьох сцен у кінематографі тих років перемістилося на дах. Згадайте повні вітру і небезпеки кадри з «Запаморочення» Хічкока або горищні посиденьки героїні Одрі Хепберн з «Сніданку у Тіффані».

Корпорація ТЕХНОНІКОЛЬ

Безкоштовна технічна підтримка

0800 50 07 05

www.tn.ua